japoma esikasittelyKappaleiden pesu

Jauhemaalauslinjalla kappaleet kulkevat kammiopesukoneen läpi jossa on rasvanpoistopesu ja zirkonium pohjainen konversio pinnoitus välihuuhteluineen. Pesussa on 5-vaihetta. Ei siis käytetä ympäristölle haitallisia fosfatointeja.

Käsittely parantaa maalintartuntaa ja ehkäisee maalikalvon alla hiipivää ruostetta, peittaa myös alumiinia ja sinkittyä ohutlevyä.

Suurin mahdollinen kappalekoko pesussa on 1600 x 2000 x 4250 mm. Suurien kappaleiden pesuun löytyy lisäksi myös höyrypesuri.

Isojen kappaleiden jauhemaalauslinjalla on alkaalinen rasvanpoistopesu, tarvittavat huuhtelut ja silaanipinnoitus. 

Teräsrae- ja hiekkapuhallus

Kuten kaikessa maalauksessa, niin myös jauhe- ja märkämaalauksessa esikäsittely on tärkein työvaihe. Vuonna 2017 valmistuneessa raepuhaltamossamme saamme käsiteltyä suuretkin kappaleet joko teräsrakeella tai alumiinioksidilla. Lisäksi käytössämme on myös perinteiset hiekkapuhalluslaitteet.

Teräsrae- ja hiekkapuhallusta käytetään isoimpien kappaleiden esikäsittelyyn sekä kappaleisiin, jotka sitä tarvitsevat (esim. valssihilseen ja ruosteenpoisto, kuumasinkityt tuotteet puhalletaan alumiinioksiidilla joka on hellävaraista ettei sinkkiin tule vaurioita).

Kuvia esikäsittelystä

japoma esikasittely 2 japoma terasraepuhaltamo

Ota yhteyttä

Kerromme mielellämme lisää maalattavien kappaleiden esikäsittelystä!

Mikko Kuja-Perälä
toimitusjohtaja
Puhelin: 040 5620 560